Div. opskrifter af tilbehør til drinks
Hovedside
 


ADVARSEL

Kom ikke væske med kulsyre i en shaker.


Du kender det fra en sodavand der er rystet eller tabt, det samme sker der i en shaker, når du letter på låget kan det sprøjter ud til alle sider.

Der er delte meninger om at en drink skal shakes (rystes) eller røres.

En cocktail jeg shaker bliver måske røret af en anden, det er og bliver ikke helt det samme, der er en smagsforskel, mest på grund af køligheden i en rystet drink.

Som grundregel skal en cocktail shakes, dels for at blande indholdet, dels for at afkøle drinken.

80 – 90 % af alle cocktails skal shakes, de sidste 10 – 20 % røres med let hånd

Long drink kan shakes (rystes) eller bare blandes i glasset.

Når en long drink eller en cocktail shakes, er det for at afkøle drinken, eller for at slå noget i stykker, f.eks. æg og isterninger.

Skal drinken blandes i et højt glas, så kom 3-4 isterninger i glasset.
Hæld alkohol over isen så den bliver afkølet, det gør drinken friskere

 

Design By Black-N-White